dilluns, 24 de gener del 2011

2a sessió (Blocs de blogger)

De blocs hi ha de molts tipus. Un bloc és una pàgina web fàcilment editable des del mateix navegador (no necessita un programa específic), que fa una funció semblant a un diari personal, on els posts o articles s'ordenen per ordre de publicació (sempre veure'm primer l'últim que s'ha publicat).
Per poder tenir un bloc de blogger, hem de tenir un compte de google. El nostre compte de l'xtec, malgrat ser un compte de google corporatiu, no dóna accés a publicar blocs de google, ja que l'xtec ja disposa de l'xtecblocs. És per això que primerament ens crearem un compte.
  1. Accedim a la pàgina www.gmail.com i ens creem un compte de correu de google. 
  2. Accedim a la pàgina de blogger (www.blogger.com) amb el nostre compte de gmail.
  3. Ens registrem a blogger.
  4. Accedim al nostre compte de blogger, i cliquem a crea un bloc ara.
  5.  Posem un nom al bloc i una adreça. L'adreça no pot contenir espais, accents o caràcters estranys. Abans de tot, és recomanable comprovar la disponibilitat.
  6. Triem una plantilla
  7.  
  8.  Fem una primera entrada de benvinguda al bloc. Posem un títol, i escrivim un petit text.

Podem veure com ens ha quedat clicant a Mostra el bloc"

Els continguts audiovisuals ocupen molt d'espai, i és per això que convé conèixer llocs on emmagatzemar-los per després incrustar-los (embed en anglès). Això serà tema de properes sessions, però avui aprendrem a posar imatges. Això és relativament senzill si les emmagatzemem al mateix espai del bloc. Ho podem provar, simplement hem de clicar a la icona del marc:


Un cop hem clicat a aquesta icona tenim 4 opcions:
  1. Penja (es tracta de penjar una foto que tinguem a l'ordinador),
  2. d'aquest bloc (es tracta d'utilitzar una imatge que ha hem pujat un altre dia),
  3. d'un album web de Picasa (explicat un mica més avall)
  4. d'un URL (agafada de qualsevol pàgina web -botó dret copia l'enllaç-. Té el problema que perdrem l'imatge si l'esborren de la pàgina d'on l'hem copiada.
Creació d'un compte de Picasa 
Anem a la pàgina www.picasaweb.google.com . Podem accedir amb un nostre compte de google. Aquest espai és nostre i podem pujar les fotos des d'aquesta pàgina. o obstant és recomanable instal·lar el programa Picasa que ens permetrà editar de manera fàcil les fotos (evitem programes sofisticats com Gimp o Photoshop). És importantíssim reduir la mida de les fotos, i això ho fa fàcilment el programa.
Instal·lem el programa, i ja només hem de seleccionar la foto i clicar al botó "penja"



Si no toquem rés i deixem l'opció recomanada, Picasa ja puja una mida acceptable per treballar al web. Únicament haurem de seleccionar la foto del nostre àlbum de Picasa.



    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada