dilluns, 7 de febrer del 2011

3a sessió (Blocs de blogger 2)

Malgrat que  la sessió anterior vaig recomanar l'ús de Picasa, podem fer servir el Gimp per reduir la mida de la foto. El procediment és senzill: Obrim la foto (Fitxer-obre) i la escalem (Imatge-escala la imatge). Una mida correcta per treballar al bolc són els 600 píxels d'amplada. Recordem, que a dins dels nostres àlbum de Picasa,  podem fer més o menys públics els nostres àlbums.

Avui treballarem una mica la configuració del nostre bloc. Per accedir a ell, tenim tres opcions:
  1. Des de l'adreça del nostre bloc,
  2. Des de l'adreça de blogger,
  3. Des de la pàgina de google.
Aquesta última opció és interessant. Des de la nostra pàgina personal de google, tenim accés a la configuració del compte, on trobem tots els nostres productes.  També pot ser interessant entrar des de la pàgina de igoogle.
Des del compte de blogger, tenim accés a tots els nostres blocs, i podem accedir a les accions més habituals.



Quan accedim al nostre bloc, observem 5 pestanyes:
  1. Enviament de missatges,
  2. Comentaris,
  3. Configuració,
  4. Disseny,
  5. Estadístiques
Enviament de missatges
    La primera pestanya serveix per escriure missatges, editar-los quan ja estan escrit, o editar pàgines. Les pàgines serveixen per afegir un contingut estàtic. Aquest no variarà amb el temps i sempre el tindrem ubicat al mateix lloc. És important també "etiquetar" els posts. Si ho fem, sempre serà més fàcil localitzar les coses. A l'apartat d'"Opcions de l'entrada" ens permet modificar la data de publicació i per tant també l'ordre d'aparició al nostre bloc. És important sobre tot si no som massa puntuals a l'hora de publicar.
    L'editor és bastant senzill, i no podem triar massa coses (tipus de lletra, mida...), ja que és un editor on line.

    Comentaris

    A l'apartat dels comentaris, és on podem fer més participatiu el nostre bloc.
    Nosaltres com a administradors del bloc podem eliminar-los si no els coniderem adients.

    Configuració

    És aquesta una pstanya amb moltíssimes opcions. Explicarem només les més interessants:
    1. Bàsic. Aquí pots canviar el títol del bloc.
    2. Editorial. Aquí pots canviar l'adreça.
    3. Formatació. Aquí pots canviar varies coses. Una interessant és el número de notícies que es mostraren. Si veiem que triga molt a obrir-se la pàgina, sempre podem reduir aquest número. Per defecte és 7.
    4. Comentaris. Aquí podem fer vàries coses:  restringir més o menys qui pot fer comentaris, o potser més interessant, filtrar-los prèviament (d'entrada el filtratge no està activat).
    5. Arxivament,
    6. Canal del lloc web,
    7. Correu electrònic i mòbil: permet notificar quan es publica, i fins i tot publicar des del mòbil.
    8. Open ID
    9. Permisos: El bloc té permisos a tres nivells, administració, edició i lectura. Els permisos de lectura poden ser per a tothom, per als autors, o per a les persones que jo triï. Puc anar afegint autors, i tanmateix, puc convertir aquests autors en administradors.
    Disseny

    És aquí on podem modificar l'aspecte del nostre bloc. A la primera pestanya, podem modificar el títol afegint una foto, afegir gadgets o elements (si cliquem a l'opció afegeix un gadget, podem trobar multitud d'elements interessants. No obstant, sempre podem afegir un "html/JavaScript" que ens permet afegir múltiples elements del web 2.0 (rellotges, contadors, etc).


     Modificar l'html només és una opció per a aquells que coneguin aquest llenguatge i l'opció Disseny de plantilla, ens permet jugar amb l'estètica final del bloc.

    Estadístiques

    Aquest apartat és interessant per a controlar el transit del nostre bloc.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada