dilluns, 21 de febrer del 2011

4 sessió (Continguts multimèdia als blocs)

Al nostre bloc podem afegir molt continguts multimèdia, com ara pel·lícules, àudios, presentacions de diapositives, etc. També podem publicar documents amb pdf, o inserir altres elements. En la majoria dels casos el procediment a seguir acostuma a ser el mateix:
  1. Pujar l'element a publicar a un servidor que ens permeti allotjar-lo,
  2. Inserir el codi "embed" dins del nostre bloc, fent servir sempre l'editor "Modifica l'HTLM"
L'Xtec disposa d'un aplicatiu que ns permet allotjar vídeos i àudios: el Publicador de l'xtec, però té certes limitacions com ara només acceptar fitxers .rm. Per tenir accès, s'ha de solicitar un espai, i això només ho poden fer l'escoles o les persones que disposin de web dins de l'xtec mitjançant aquest formulari.  L'aplicatiu té aquest aspecte:

Si us fixeu, tenim el codi a encastar.
Aquest aplicatiu, moltes vegades és poc segur en la transferència, i és recomanable fer-ho amb algun programa de transferència de fitxers via ftp com ara el Filezilla.

Vídeo
Pots ser més recomanables l'ús d'altres webs com ara Youtube, Dailymotion o Vimeo. Veure'm el cas de Vimeo. Com tots aquests aplicatius, el primer que hem de fer es registrar-nos. Per fer-ho anirem a la pàgina de Vimeo. Un cop registrats, ja podem començar a pujar el vídeos.


Un cop tenim el vídeo a Vimeo, ens hem de fixar a l'extrem superior dret on diu "embed".

A continuació apareix una finestra emergent on hi ha el codi a copiar.


Ara només hem d'anar al nostre bloc, seleccionar l'editor d'HTML i enganxar-lo. 
La pàgina de Vimeo ens permet, si cliquem a l'apartat de "Settings" modificar algunes coses com la privacitat o la llicència. 
Pic d'Alba from Pau Saura on Vimeo.
Un funcionament similar tindria dailymotion o Youtube.
Àudio
Goear és una bona opció per a penjar àudios, malgrat que aquests no poden ser superior a 10 Gb. Un inconvenient és la publicitat excessiva.

Presentacions
Aquí tenim vàries opcions. Primerament podríem treballar amb el mateix portal de google (googledocs), que ens permet fer les presentacions en línia, pujar-les en format .ppt o .odt. A la part superior dreta tenim l'opció de compartir, i incrustar.
Una altra opció és SlideShare,. En aquest cas, la compartició pot ser més fàcil, perquè fins i tot hi ha un botó que contacta directament amb Blogger.
PDF
Hi ha diversos aplicatius per a penjar pdf. Potser els més usuals són Calameo i Scribd. Issuu és un altre aplicatiu que permet pujar tot tipus de documents i incrustar-los.

Flash
Si el que volem és incrustar una animació flash d'algun lloc web, haurem de modificar el codi seguint aquest exemple:
<object id="movie" type="application/x-shockwave-flash" data="URL DEL SWF" width="500" height="400"><param name="movie" value="URL DEL SWF"><param name="wmode" value="transparent"></object>
Les mides són orientatives. Un exemple podria ser aquest:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada