dilluns, 14 de març del 2011

5a sessió (PDI)

Algun concepte previ:
Una PD és simplement un projector connectat a un ordinador.
Una PDI és un projector, connectat amb un ordinador, i amb un dispositiu de control de punter (el que habitualment anomenem "pissarra"), que ens permet interactuar amb l'ordinador des de la imatge projectada (pissarra) i no des de davant de l'ordinador.

És per això, que la pissarra necessita obligatòriament d'ordinador. Les possibilitats són diverses: pot haver elements sense fils, podem projectar sobre una paret i per tant no necessitem una pissarra física, hi ha fins i tot fabricants que incorporen el dispositiu de control de punter de la pissarra al projector i llavors elimines un element, però l'ordinador és indispensable. Hi ha altres perifèric possibles com elements de votació, tauletes, retoladors de captura de tinta real o càmeres lectores.



El més habitual es disposar dels tres elements: ordinador, projector i dispositiu de control del punter connectats per cables.

Un esquema podria ser aquest:














Totes les pissarres porten incorporat un programari o software que inclou els drivers i uns programes. Aquests programes varien d'una pissarra a l'altra, no hi ha un estàndard, malgrat que algun programa pot funcionar amb diverses pissarres. Els formats en que es guarden les lliçons també són diferents i no existeix la possibilitat d'exportació d'un format a l'altre. No obstant, la majoria de pissarres permeten exportar en .pdf, jpg., .ppt o altres fitxers. El programari acostuma a portar un programa de pissarra blanca (notebook a la Mimio), i unes eines (en el cas de la mimio són flotants), i unes galeries de recursos.


PDI MIMIO

En aquesta imatge podem observar el programa notebook, la barra d'eines i la galeria.


Mode Interactiu, pissarra o anotacions en pantalla

La mimio, com totes les pissarres, la podem fer anar des del programa notebook (és com l'antiga pissarra verda però molt més sofisticada), o amb el mode interactiu (el punter és el ratolí, i per tant és com si estiguéssim davant de l'ordinador). Tanmateix, tenim també la possibilitat de fer anotacions en pantalla (sobre qualsevol dels programes que tinguem obert). En aquest cas, es fa una captura de la pantalla i deixa de funcionar el mode interactiu, poden escriure llavors a sobre. Totes les anotacions es guardaran després automàticament.

Eines flotants



Les eines són molt senzilles. És important que ens fixem que la barra del gruix afecta a totes les eines.
L'eina de selecció és important quan treballem amb el notebook. Les eines de dibuix les podem fer servir a tots els modes. Els botons de la part inferior són els que ens permeten passar d'un mode a un altre.
Molt interessant és l'eina "Recorte de pantalla" que ens permet retallar elements per inserir-los a la pissarra.
A l'apartat aplicacions tenim tota una sèrie d'aplicacions interessants com les cortines, reflectors, gravadores, etc. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada